Workshops voor personeel

Je herkent het vast wel. Je loopt een rondje door je fantastische horecazaak. Je wil dat jouw gasten de beste gastvrijheid en hoogste kwaliteit producten krijgen. Maar helaas beschikt niet al jouw personeel over die juiste koffie kwaliteiten. Cappuccino met te dun schuim, lepeltje niet rechts bij het oortje, melk niet warm genoeg enzovoort. Je ergert je eraan, maar beseft ook dat het lastig is om dat van iedereen te verwachten. Je wil hier wat mee. Laat mij je helpen!

De barista training

 

Door één krachtige training voor jouw personeel. Zelf ga ik ervoor zorgen dat na 1 training iedereen over de capaciteiten beschikt die je van een horecamedewerker mag verwachten.

We beginnen de training met een stukje basis kennis van koffie. En daarna gaan we aan de slag met jouw machine van jouw horeca zaak. Hoe werkt de maalgraad? Wat moet je doen als de koffie bitter, zuur of gewoon niet lekker smaakt? 

Daarna gaan we bezig met melk opschuimen. Hier leer ik de verschillende soorten schuim bij de verschillende soorten koffie. Hoe zorg je dat elke cappuccino dezelfde hoeveelheid schuim krijgt. Dit kan uitgebreid worden met een training voor Latte art ( melkschuim kunst ). Houd wel rekening met het feit dat de cursus dan ipv 2 uur 4 uur zal duren. Mijn advies is altijd om eerst consistentie op kwaliteit te creëren en daarna aandacht besteden aan Latte art. 

En als laatste stap leren we alles wat nodig is op HACCP verantwoord te werken. Ik leer een standaard methode die goedgekeurd is volgens de op dat moment geldende eisen op gebied van hygiëne. Voorbeelden hiervan zijn: verschillende kleuren doekjes voor verschillende werkbladen. Hoe scheid je plantaardige koffie van de lactose houdende melk. En hoe voorkom je kruismetting hierin. 

 

De barista + latte art training

 

De latte art training is alleen mogeijk wanneer er ook een basis training barista is gevolgd. Bij de latte art training leer ik jouw personeel hoe zei de mooiste figuurtjes in de koffie kunnen schenken. 

We beginnen dan met de machine juist instellen zoals je dat geleerd hebt in de barista training. En daarnaast of iedereens kennis nog op peil is hoe we melk verdelen om elke koffie een juiste hoeveelheid melkschuim te geven. 

Tijdens de training heeft iedereen een eigen kannetje en hier zullen wij een grote hoeveelheid aan koffietjes schenken. Want hoe meer je schenkt hoe beter je word in het figuurtje schenken. Ik leer in eerst instantie het hartje en een rosetta aan. Dit zijn de basis figuren in latte art.

En we eindigen met een klein wedstrijdje. Iedereen krijgt de kans om 2 figuurtjes te schenken en doormiddel van een gezellige interactieve stemronde kan iedereen op een koffie stemmen en voor de winnaar is er een klein prijsje. 

Enthousiast?

Telefoon: +31 6 55008198
Email: [email protected]

Enthousiast?

Voor een volledig vrijblijvende offerte: